یکشنبه , 3 نوامبر 2024 2024 - 11 - 03 ساعت :
» ماهی شناسی » زینتی » سیچلاید رامیرزی (Mikrogeophagus ramirezi)
زینتی - ماهی شناسی

سیچلاید رامیرزی (Mikrogeophagus ramirezi)

اکتبر 28, 2024 5013

راميرزی يکی از زيباترين و در عين حال آرام ترين سيچلايدهای در اندازه کوچک ميباشد که طول آن در شرایط نگهداری خوب و ايدال تنها به ۸ سانتيمتر ميرسد. اين ماهی را ميتوان با ماهيان صلح جو و آرام نگهداری کرد ماهی راميرزی نيازمند به آبی با کيفيت و تميز است. تقريبا همه چيز خوار بوده و ميتوان با غذاهای آماده در بازار تغذيه شود.

نام علمی : Bolivian Ram ، Mikrogeophagus ramirezi
نام رايج : راميرزی (ramirezi)
حداكثر رشد : حدود ۷ سانتی متر
تغذيه : همه چيز خوار
ماهيان سازگار : تمام گونه های ماهيان صلح جو
PH : بين ۶ تا ۷.۵
درجه حرارت : ۲۲-۲۶ درجه

نگهداری
به کيفيت و پارامترهاي آب حساس است و براي يک جفت حداقل ۶۰ لیتر آب نياز است.

شناخت و نگهداری :
اين ماهي يکي از زيباترين ماهي هاي مربوط به خانواده سيچلايدها مي باشد. در بين سيچلايد ها مي توان اين ماهي را به عنوان آرام ترين ماهي قلمداد کرد. حداکثر طول بدن آنها به ۸ سانتيمتر ميرسد(در شرايط خوب)، بومي آمريکاي جنوبي است و براي نگهداري هر جفت اين ماهي نياز به ۶۰ ليتر آب دارند.

راميرزي ماهي اجتماعي خوبي است که مي توان آن را همراه با دسته ي سيچلايد هاي کوتوله و حتي ماهياني ديگر نگهداري کرد. بهتر است که اين ماهي را همراه با ماهيان مهاجم نگهداري نکنيم. برخي از ماهياني که مي توانيم از آنها در کنار راميرزي نگهداري کنيم و با اين ماهي سازگار هستند سيلور دالر ، ديسکس ، گورامي کوتوله ، ماهي رنگين کمان کوتوله ، سينودونتيس ، کت فيش و تتراهاي گوناگون از جمله تترا فانتوم سياه ، تترا درخشنده ، تترا کاردينال و نئون تترا هستند.

راميرزي را مي توان به صورت تکي و يا جفتي نگهداري کرد. اگر آکواريوم آنها بزرگ است بهتر است که از بيش از يک ماهي نر نگهداري شود. چنانچه قصد تکثير اين ماهي را داريد ، لزوما خريد يک جفت نر و ماده به اين معنا نيست که حتما آنها با هم جفت مي شوند و توليد مثل مي کنند.

بهتر است گروهي از اين ماهي ها را با هم نگهداري کنيد تا بتوانيد جفتي از ميان آنها بيابيد. اگر نر و ماده راميرزي جفت شوند ، با هم شنا مي کنند و در اين هنگام مي توانيد آنها را از ماهيان ديگر جدا کنيد و در تانک خودشان قرار دهيد.
اين ماهي خوي تهاجمي ندارد و مي توان با ماهي هاي صلح جو و آرام و حتي با گياه خواران نگه داري کرد اما بايد توجه داشت ماهي راميرزي براي حفظ قلمرو با هم نوعان خود به جدال و ستيز ميپردازد.

تغذيه و مراقبت:
راميرزي سيچلايد گوشتخواري است که مي توانيد به آن مخلوطي از غذاهاي زنده و منجمد شامل ميگوي آب شور ، کرم خوني ، کرم سفيد ، کرم خاکي ، سيکلوپس و آرتميا بدهيد. ممکن است پولکي و پلت هم بخورند اما نبايد از اين غذاها به عنوان جيره اصلي در تغذيه اين ماهي استفاده کرد.

به جاي اينکه در روز يک بار و به مقدار زياد به اين ماهي غذا بدهيد بهتر است ۲ تا ۵ بار در روز و به مقدار بسيار کم به آنها غذا دهي شود . با استفاده از اين روش مي توان کيفيت آب آکواريوم را به مدت بيشتري در حد مطلوب نگهداشت. ويتامين ها و مکمل هاي افزودني به غذاي ماهي ها هم بسيار مفيد هستند.

راميرزي جريان آب آرام تا متوسط را ترجيح مي دهد. آب آنها بايد به خوبي فيلتر گردد. تانک راميرزي بهتر است که داراي درب بوده و ميزان نور آن کم تا متوسط باشد و داراي صخره ها ، چوب ها و گلدانهاي کوزه اي براي مخفي شدن راميرزي باشد. راميرزي از پوشش گياهي مترام لذت مي برد اما بايد مقداري فضا براي شنا کردن هم در اختيارش قرار گيرد.

مناسب ترين گياهاني که مي توانيد همراه با اين ماهي نگهداري کنيد Java Fern سرخس جاوه اي ، Anubias nana آنوبياس کوچک ، Amazon Sword plants شمشير آمازوني ، Vallisneria گندمک آبي يا آب فنر ، Wisteria گليسين هستند که قابليت زيست در آبهاي اسيدي را هم دارا مي باشند.

نگهداري از راميرزي در صورتي که هر هفته ميزاني از آب تعويض گردد و مقدار نيترات آب پايين باشد راحت است.بهترين آب براي اين ماهي آبي با ph اسيدي تا خنثي است. سنجش ميزان نيترات و همچنين ميزان اکسيژن محلول در آب جهت حفظ شرايط مطلوب براي زيست اين ماهي توصيه مي گردد. همه چيز خوار بوده و ميتوان با غذا هاي آماده مانند پولکي، کرم فشرده، کرم خوني و غيره تغذيه شود همچنين اين ماهي به غذاهاي زنده کوچک نيز علاقه دارد. با دل گاو و غذاهاي گوشتي هم ميتوان اين ماهي را تغذيه کرد.

تشخيص نر و ماده

ماهي نر:
1.داراي رنگي ساده است.
2.شکم ماهي نر هم رنگ بدنش بوده و کمي متمايل به رنگ سفيد است.
3.داراي باله هاي پشتي و شکمي و همچنين شاخک هاي بلند و کشيده اي است.
4.زياد فعاليت نکرده و بيشتر گوشه نشين است.
5.ماهي نر داراي لوله مخرجي نوک تيز و کوچکي است.

ماهي ماده:
1.داراي رنگي زيبا و تيره است (پر رنگتر از جنس نر).
2.شکم ماهي ماده به رنگ قرمز مي باشد.
3.داراي باله هاي ساده و کوتاه تري نسبت به نر هاست
4.فعال تر بوده و بيشتر جست و خيز مي نمايد.
5.لوله تخمي ماهي ماده داراي سري گرد و بزرگي نسبت به ماهي نر مي باشد.

تکثير :
ماهی های رامیرزی نیز مثل بعضی از ماهی های مانند (پرت فیش ها) تکثیر نمی شوند (بخاطر اینکه عقیم شده اند).
تکثیرشان سخت است. گاهی ماده تخمریزی میکند و گونه نر نمیتواند ان را باردار کند و گاهی هم تکثیر با موفقیت انجام میشود. برای تکثیر آنها حتما باید از یک جفت مولد استفاده کرد. اکثر رامیزی های موجود در بازار وارداتی هستند.
رامیرزی ها همانند خانواده سیچلاید ها دوست دارند که واسه تکثیر یک گودال درست کنند و داخل آن تخم ریزی کرده و از نوزادان خود نگهداری نمایند.

برای این کار بهتر است که گودالی را با سنگ های تیره درست کرده و یا از تکه سنگ های صاف و صیقلی استفاده کنید اما اینو به خاطر داشته باشید که از سنگ های سیاه و تیره استفاده کنید همچنین میتونید این اجازه را به ماهی خود بدهید که واسه خودش گودالی را حفر نماید. بعد از این کارها ماهی ها را به آکواریوم رها کنید تا با دیدن سنگ های تیره و تنها بودنشان شروع به جفتگیری نمایند (از نگهداری ماهی های دیگه داخل آکواریوم تکثیر خودداری نمایید حتی از لجن خوار).

ماهی ها بعد از چند روز شروع به جفتگیری می نمایند که ابتدا ماهی ماده گودالی را حفر می کند و یا اگر گودال حاضری باشد داخل آن را تمیز می نماید سپس ماهی نر نیز به داخل گودال می آید و ماهی ماده شروع به رقص جالبی میکند (سر خود را به طرف گودال یا محلی که انتخاب کرده میکند و شروع به جلو و عقب رفتن میکند و به نظر میرسد که داره محلی را که انتخاب کرده به ماهی نر نشان میدهد) بعد از این رقص های پی در پی ماهی ماده شروع به تمیز کردن داخل گودال یا سنگ می کند.

سپس هر دو ماهی داخل گودال رفته (در این موقع هست که لوله مخرجی هر دو ماهی کمی به طرف بیرون می آید که لوله مخرجی ماهی ماده بزرگتر و دارای سری گرد است و لوله مخرجی ماهی نر کوچکتر و نوک تیزتر می باشد). ماهی ماده شروع به مالیدن لوله تخمی خود به محل تخم ریزی می نماید که با این عمل تخم های خود را به تخته سنگ می چسباند و ماهی نر نیز هماهنگ با آن شروع به اسپرم پاشی می نماید.

موقع اتمام تخم ریزی وقت آن رسیده که یکی از ماهی ها نگهداری تخم ها و نوزادانشان را به عهده بگیرند (که بیشتر ماهی نر این کار را به عهده می گیرد) اما بعضی موقع نیز اتفاق می افتد که هر دو ماهی نگهداری را به عهده بگیرند.

اما موقعی که یکی از ماهی ها این مسئولیت را به عهده گرفت شروع به زدن و راندن ماهی دیگر میکند که باید ماهی دیگر را از محل دور و در محلی مجزا و دور از چشم ماهی نگهدارنده تخم ها نگه داشت و خوب تغذیه اش نمود تا برای دوره بعدی کاملا” آماده باشد.

دمای آب آکواریوم تکثیر را روی ۲۸ درجه ثابت نگهداری و از یک حباب هوا نیز برای ایجاد اکسیژن مورد نیاز ماهی مولد استفاده نمایید ماه مولد شب و روز بالای سر تخم ها ایستاده و با باله هایش آب تازه را از روی تخم ها عبور میدهد بعد از گذشت ۳۶ ساعت نوزادان از تخم بیرون می آیند که والدین خود آنها را برای شنا و تغذیه راهنمایی می کنند.

همانطور که گفتیم ممکن است که هیچ تخمی به نوزاد تبدیل نشود و یا اینکه والدین تخم های خود را قبل از بیرون آمدن از تخم بخورند که با مشاهده این عمل در دوره بعدی تخم ریزی بعد از تخم ریزی، ماهی ها را از تخم هایشان دور سازید و کنار تخم ها یک سنگ هوا قرار دهید که شبانه روزی باید کار کند.

نوزادان را بعد از بیرون آمدن از تخم با آرتمیای تازه تغذیه نماییدشان و اگه والدینشان از آنها نگهداری می کنند بعد از مدتی که نوزادان خود توانایی شنا و پیدا کردن غذا را داشتند (توانایی زندگی مستقل را دارند) از والدینشان دور کنید چون ممکن است بعد از مدتی به نوزادان آسیب برسانند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت