» تغذیه آبزیان » مزایای خوراک اکسترود نسبت به پلت
اکسترود یا پلت
تغذیه آبزیان

مزایای خوراک اکسترود نسبت به پلت

نوامبر 1, 2024 130126

اکسترود یا پلت، کدام بهتر است؟ امروز به این سوال پاسخ خواهیم داد. خوراک اکسترود شده ماهی علاوه بر مزایای معمول خوراک پلت مانند مزه مطلوب ، عدم تفکیک مواد از همدیگر،حمل و نقل آسان و ساده و تغذیه راحت و کمتر شدن ضایعات هنگام غذا دهی به ماهی دارای مزایای بیشتری نیز می باشد که در ادامه ی مطلب به آن اشاره می گردد.

مزایای خوراک اکسترود نسبت به پلت

1-به علت بافت پفکی (اسفنجی)و نرم بودن آن خاصیت شناوری بسیار خوب و بالایی در این نوع خوراک وجود دارد و همچنین دارای پایداری بهتری نسبت به پلت داخل آب می باشد در خوراک اکستروژن با تغییر در مشخصه های خط تولید اعم از فشارو دما و رطوبت می توان انواع غذاهای ماهی اعم از شناور،غرق شونده،و یا آرام غرق شونده تولید نمود
که نسبت به گونه های مختلف ماهی ها متفاوت است مثلا کپور دریایی از کف مزرعه غذا می خورد بنابراین غذای تولیدی برای این نوع ماهی باید غرق شونده باشد ولی کپور رودخانه از سطح آب غذا می خورد بنابراین غذای تولیدی برای این نوع ماهی باید شناور باشد.

2-به علت داشتن حالت پفکی(اسفنجی)در این نوع خوراک سطح تماس خوراک با سطح روده بسار بالا بوده و چون مواد مغذی داخل این نوع خوراک در حد میکرون آسیاب گردیده اند بسیار بهتر و بیشتر نسبت به غذای پلت در بدن ماهی جذب می گرند.همچنین شکسته شدن زنجیره انواع پروتئینهای گیاهی و حیوانی در این نوع خوراک باعث جذب بهتر پروتئین در بدن ماهی می گردد که این فرآیند رابطه مستقیم با کاهش (FCR) دارد. (FCR)(food change Ratio) به درصد تبدیل خوراک به گوشت را در حیوانات اطلاق می گردد.

3-نشاسته موجود در این نوع خوراک به علت دما و فشار ایجاد شده داخل اکسترودر به حالت ژلاتینه در آمده و هیدرولیز می شود با این کار قابلیت جذب به میزان شصت الی هفتاد درصد افزایش می یابد.

4- همچنین در خوراک اکسترود شده به علت فشار و دمای زیاد تمامی سموم قارچی وباکترییایی را از بین رفته و خوراکی تقریبا استریل شده تولید می گردد.همچنین ترکیبات غیر قابل هضم نظیرگلیزیوها و مواد استرس زا و حساسیت و مواد ضد تغذیه ای نظیر مهار کننده تریپسین و گوسییول غیر فعال گردیده و همچنین موجب از بین رفتن میکروارگانیسم های مضر می شود.

5-به علت وجود تخلخل و بافت اسفنجی در این نوع محصول می توان از میزان مختلف چربی برای افزایش یا کاهش انرژی جیره استفاده کرد.لذا متخصص تغذیه و یا جیره نویس می تواند از سطوح مختلف چربی در این نوع خوراک استفاده نماید .

6-بر خلاف دستگاه پلت کار کردن با اکسترودر بسیار راحت تر بوده و شکلها ی هندسی مختلفی را می توان با این نوع دستگاه تولید کرد. اما در دستگاه پلت عوض کردن سایز، شکل و اندازه به راحتی اکسترودر نبوده و هزینه و انرژی و وقت بسیار زیادی نیاز است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×