اسپیرولینا چیست؟
اسپیرولینا جلبک سبز- آبی میکروسکوپی ، مقوی ترین غذای سبز شناخته شده در جهان است. این گیاه به صورت معلق در آب رشد می کند به همین دلیل نیاز به ساختن دیواره سلولی که این دیواره به میزان زیادی دسترسی به مواد مغذی داخل سلول را محدود می کند، ندارد. این گیاه با بیش از ۶۰ درصد پروتئین حاوی بیشترین و قابل جذب ترین پروتئین گیاهی است. آمینو اسیدهای موجود در اسپیرولینا مشابه تخم مرغ بوده و کیفیت آن بوسیله سازمان غذا و کشاورزی آمریکا تأیید شده است. این گیاه منبع مواد مغذی است که درسایر غذاهای سبز یافت نمی شود . لینولئیک اسید، ویتامین و سولفولیپیدها از جمله موادی هستند که در این گیاه وجود دارند. علاوه بر این این اسپیرولینا منبع خوبی از بتاکارتن، کاروتنوئیدها، ویتامین ها و عناصر کمیاب است. اسپیرولینا حاوی میزان قابل ملاحظه ای کلروفیل، کارتنوئیدها، دیگر پیگمانهای گیاهی و رنگدانه ها است که در گیاهان سبز یافت می شوند . میزان چربی و کربوهیدرات این گیاه کم و کلسترول ندارد. از این رو برای استفاده از آن در افرادیکه رژیم لاغری می گیرند به دلیل مواد مغذی بالا و کربوهیدرات و چربی کم بسیار مناسب است.
اسپیرولینا: خداحافظ خستگی
خستگی، کسالت، ضعف و غیره. خیلی زود سراغ اسپیرولینا بروید. به خاطر اینکه سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است که از کمبود آنها جلوگیری میکند. این جلبک باعث تسهیل سرعت جذب این مواد مغذی میشود. آهن موجود در اسپیرولینا برای افرادی که دچار کمخونیهستند بسیار مفید است. اگر دنبال یک منبع مناسب برای جذب کلسیم هستید نیز میتوانید به اسپیرولینا اعتماد کنید به خاطر اینکه بیشتر از شیر گاو کلسیم دارد و به راحتی جذب بدن میشود. بهتر است بدانید که اسپیرولینا یکی از منابع غذایی سرشار از منیزیم است
اسپیرولینا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
اگر خیلی زود دچار سرماخوردگی، آنفلوانزا یا ناخوشیهای روزمره میشوید لازم است که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. برای این کار اسپیرولینا به شما کمک میکند. چون سرشار از آنتیاکسیدانهاست که سیستم ایمنی بدن را قدرتمند میسازد. به عقیده محققان آمریکایی مصرف اسپیرولینا سلامت سلولهای سیستم ایمنی افراد سالم را به میزان ۱۳ برابر افزایش میدهد
نکته ی مهم این است که اسپرولینا حاوی میزان زیادی پروتئین است. میزان پروتئین های قابل هضم این جلبک بیشتر از پروتئین موجود در گوشت گاو تخمین زده شده است. از این گذشته اسپرولینا حاوی ویتامین های A،B1،B2،B5،B6، اسیدفولیک و ویتامین E و H و همچنین ویتامین B12 است.
بعد از مصرف اسپرولینا به سرعت تأثیر آن روی اشتهایتان را مشاهده خواهید کرد. در واقع اسپرولینا یک ماده غذایی سرشار از مواد مغذی متعدد مانند پروتئین ها و مواد معدنی است و می تواند بسیاری از نیازهای بدنی مصرف کننده ها را تأمین کند. این ماده ی غذایی برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند توصیه می شود.
اسپرولینا باعث کاهش اشتها شده و همین مسئله باعث می شود که فرد راحت تر بتواند میزان غذایی که می خورد را کنترل کند. به این ترتیب نیز روند کاهش وزن با سهولت بیشتری و بدون تحمل استرس و گرسنگی کشیدن سپری می شود. اسپرولینا همچنین سرشار از ید است. این ترکیب برای عملکرد غده ی تیروئید لازم و ضروری است و باعث کنترل و بهبود متابولیسم بدن می شود. زمانی که متابولیسم یا همان سوخت وساز بدن با سرعت بالایی انجام شود چربی ها با سرعت بیشتری سوزانده شده و روند لاغری نیز سرعت بیشتری می گیرد. اسپرولینا همچنین حاوی میزان زیادی فنیل آلانین است. این اسیدآمینه نیز به کاهش اشتها کمک زیادی می کند.
خواص و موارد مصرف:
مبارزه با سرطان ، آنتی اکسیدان قوی ، ضد پیری ، بالا بردن سیستم ایمنی بدن ، دفع سموم بدن از فلزات سنگین و آلاینده ها و اشعه های مضر ، محافظت از اثرات تابش نور خورشید ، مبارزه با کم خونی ، کلسترول بالا را کاهش میدهد ، محافظت و تقویت تمام اندامهای حیاتی ، رفع خستگی عضلات و بالا بردن سطح انرژی بدن ورزشکاران ، بازیابی انرژی و نشاط ، کاهش احساس خستگی ، افزایش توده عضلانی ، کاهش گرفتگیهای عضلانی ، فراهم کردن اکسیژن بدن و عضلات ، ایجاد تعادل سیستم عصبی ، کاهش استرس و اضطراب و عصبانیت ، رفع افسردگی و بی خوابی ، کاهش مشکلات حافظه ، کاهش مشکلات افراد مسن ، کاهش فشار خون بالا ، محافظت از پوست ، محافظت از چشم ، تقویت ناخن ، تقویت مو ، ترمیم زخمها (مثل زخم معده) ، تنظیم دیابت و قند خون ، تنظیم اشتها ، پاک کردن فلور روده ، کاهش احساس گرسنگی به ویژه در زمان رژیم غذایی ، تحریک و ایجاد باکتریهای مفید برای هضم غذا ، رفع برخی از مشکلات روده.
جلبک گیاهی است که ۱۰۰ ها شغل را به وجود می آورد . جلبک یکی از بهترین محصولات برای کسب درآمد می باشد ، گیاهی با خواص و کاربردهای فراوانی که هر روز به کاربردهای آن افزوده می شود . اگر شما در این زمینه فعالیت کنید ، می توانید روز به روز کسب و کارتان را گسترش و به درآمد بیشتری برسید .
جلبک علاه بر کاربرد های فروانش و ایجاد درآمد بالا ، سرمایه ی بسیار کمی برای پرورش آن نیاز است . امروزه جلبک بازاری بسیار گرم و مشتریان زیادی دارد . ریسک فعالیت در پرورش جلبک صفر می باشد شما بدون هیچ سختی و دغدغه ای می توانید این کار را راه اندازی کنید .
کشورهایی مثل چین ، مالزی ، کره ی جنوبی ، اندونزی و هند حدود صدو پنجاه هزار تن از این محصول را تولید ، مصرف و بخشی از آن را صادر می کنند . در حال حاضر که در دوره ی تحریم هستیم با سختی های واردات دست و پنجه نرم می کنیم زمان بسیار مناسبی برای پرورش و استخراج آگار از جلبک می باشد . در ۱۸ ماه گذشته نیاز بازار ایران ۳۳ تن جلبک حدود ۷۸٫۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ میلیار تومان ، تنها از آگار استخراج شده از جلبک بوده است .
بازار فروش و بازار هدف پرورش جلبک بسیار وسیع و پیشرفت در این کار بی نهایت است . درآمد شما نه تنها هیچ وقت کاهش نمی یابد و برای فروش آنها هیج نگرانی ندارید ، بلکه این شغل روز به روز در حال وسعت است . در واقع جایگاه محکمی در بازار و صنایع مختلف دارد ، در زیر برخی از کاربردهای آن را در صنایع مختلف آورده ام .
کاربردهای جلبک:
از جمله کاربردهای جلبک در صنایع مواد غذایی و شیرینی سازی به عنوان تولید کنسروهای ضد یبوست ، کیک ، ماکارانی ، ماست و شیر ، تصفیه آب ، تامین علوفه و مکمل غذایی دام ، در کشاورزی به عنوان کود ، چرم سازی و نساجی و پزشکی برای ساخت پروتز دندان و….. را می توان نام برد .
برای شروع چه کار کنیم؟
برای شروع تولید جلبک به ۱۰ میلیون تومان سرمایه اولیه و می توان در هر مکان غیر قابل استفاده ای ، شروع کنید . درآمد ماهانه تولید جلبک ، برای شروع با ۱۰ میلیون سرمایه ، یک و نیم میلیون تا سه میلیون تومان در ماه می باشد . فضای مورد نیاز برای راه اندازی پرورش جلبک تنها ۲۰ الی ۳۰ متر کافی است . برای این کار به تعدادی وان نیاز دارید و مقداری مواد شیمیایی به عنوان مواد غذایی جلبک ها .
به دو صورت می توان جلبک را فروخت :
به صورت خام
به صورت فرآوری شده.
که در ایران به صورت فرآوری آن بسیار اندک است و نیاز بازار فراوان . در حالی که جلبک فرآوری شده مورد نیاز ، هر ساله حدود ۷۰۰ میلیون دلار ، از کشورهای دیگر وارد می شود . همچنین ایران می تواند صادر کننده باشد و شرایط آب و هوایی بسیار مناسبی برای این کار دارد که شما می توانید با فرآوری جلبک ، نه تنها نیاز کل کشور بلکه آن را به کشورهای دیگر صادر کنید .
همچنین جلبها را می توان هم به صورت فیزیکی و هم شیمیایی استخراج کرد.
☘️استخراج فیزیکی : قرار دادن جلبک تحت فشار برای گرفتن روغن جلبک
☘️استخراج شیمیایی : استفاده از حلال های شیمیایی برای گرفتن روغن جلبک
برای صدور جواز به کجا مراجعه کنیم؟
برای صدور و دریافت جواز به بخش شیلات و امور آبزیان مراجعه کنید .
محیط و شرایط پرورش جلبک:
جلبک ها در محیط های سطحی و جایی که نور خورشید وجود دارد رشد می کنند . که در آبهای سرد ، معتدل برداشت می شوند . جلبک در محیط طبیعی مثل دریا و مزارع برنج که مکان بسیار مناسبی برای رشد جلبک ها هستند و علاوه بر محیط های طبیعی شما می توانید در استخر های خاکی پرورش دهید . حتی یکی از شهروندان کره ای نایلون هایی را به طناب رخت خانه اش آویزان کرده و با ریختن آب دریا در آنها جلبک اسپیرونا پرورش داده و کیلیویی صد دلار به سازمان جهانی می فروشد . تنها از طناب خانه اش ماهانه ۵ الی ۶ هزار دلار درآمد ایجاد می کند .
این تنها یک مثالی برای باز شدن ذهن از خلاقیت این خانواده بود . شما هم می توانید استخرها و یا وان های کوچکی را به عنوان پرورش جلبک با تامین شرایط رشد جلبک فرآهم کنید . مزیت استخرهای خاکی برای پرورش جلبک در سهولت آبگیری ، تعویض آب ، کنترل فاکتورهای فیزیولوژی ، مصرف کمتر کودهای شیمیایی ، همچنین استفاده بهینه از وسایل و ابزار های مورد نیاز می باشد .
برای پرورش جلبک به چه وسایلی نیاز داریم:
اکسیژن متر ، شوری سنج ، متر ph ، ترازو با دقت یک گرم ، دما سنج ، جمع آوری جلبک استوک از دریا آب استخر ها هر ۳ روز یک بار نیاز به تعویض دارد و چند گرمی ، بسته به این که استخر چه اندازه باشد ، هر هفته ، چند گرمی نیاز به کود دهی دارد و هر هفته یک بار باید از نظر زمان زیست سنجی فاکتورهای فیزیک و شیمیایی از قبیل دمای آب ، شوری آب و اکسیژن اندازه گیری شود .
شما می توانید تولید و پرورش جلبک را گسترش و آن را به یک مزرعه ی شش هکتاری و یک کارخانه ی تولید جلبک تبدیل کرده و درآمد سالانه ۷۰۰ میلیون دلاری را از آن خود کنید.به تازگی در هرمزگان تولید و پرورش جلبک و تامین آن به صورت جلبک خشک تاسیس شد .
برای گسترش تولید و پرورش جلبک البته اگر بطور گسترده و وسیع باشد به تخصص و داشتن علم دریایی نیاز است . ( برای پرورش در زمینی چند هکتاری )به کارآفرینان عزیزی که در سطح کوچک تا متوسط حرفه کشت و پرورش جلبک اسپیرولینا را در نظر دارند توصیه میشود ابتدا با سطح کوچک آغاز نمایند تا پس از مدتی که به رموز اطلاعات کار آشنا شدند سپس آن را گسترش دهند و بدین ترتیب این کار فوق العاده رو برشد را پیشه کرده و در آینده نزدیک از پیشگامان این کار فراگیر باشند .
آگار، کلید موفقیت پرورش جلبک
ما در ایران هم پتانسیل لازم و هم گونه مناسب براى پرورش را داریم، جالب تر اینکه مثلاً در سال ۸۸ تقاضاى بازار براى ۳۳ تن جلبک خوراکى بوده است و این یعنى نیاز بالاى صنایع ایرانى به جلبک، اما نباید فراموش کرد که ابتداى راه هستیم و این صنعت نوپا نیاز به توجه و حمایت دارد.
یکى از فرآورده هایى که می توان از جلبک ها به دست آورد، آگار است. آگار پلى ساکارید به دست آمده از برخى اعضاى خانواده جلبک هاى قرمز است که بیش از ۵۳ درصد از آگار تولید شده در جهان از جلبک گراسیلاریا به دست می آید. از آگار به عنوان محیط کشت باکتری ها، مواد دندانپزشکى، داروهاى ملین، تهیه قرص و کپسول، تهیه چسب و مواد آرایشى و ژل هاى الکترونیک استفاده مى شود.
خوب است بدانید که میانگین نیاز کشور به آگار استخراج شده از جلبک طى ۱۸ ماه گذشته حدود ۲۳ میلیون دلار بوده است و این یعنى اگر ما بتوانیم با تولید جلبک از آن آگار به دست آوریم از خروج این ارزها از کشور جلوگیرى مى کنیم به علاوه امروزه قیمت هر کیلوى این محصول در دنیا نزدیک به ۱۸ دلار است که مى تواند درآمد هاى بسیارى در بحث صادرات براى کشور رقم بزند.
تولید جلبک و بحث فرآورى آن دو مقوله جداست که لازم است بدانید پروسه فرآورى جلبک حتى از تولید آن هم مهم تر و سودآور تر است، در واقع امروزه قیمت هر کیلو جلبک خشک در دنیا حدود ۶۰ سنت تا دو و نیم دلار بسته به ژلاتین گیاهى جلبک است اما فرآورده هاى جلبک قیمت هاى بسیار بالاترى نسبت به این دارند، هم چنین فرآورده ها متقاضیان بیشترى در دنیا دارند.
شرایط سرمایه گذاری پرورش جلبک
براى ایجاد یک مزرعه پرورش جلبک، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به علاوه شش هکتار فضا براى نگهدارى، نشا، عملیات گلخانه و آزمایشگاه لازم است. البته بخش اصلى تولید در بستر دریا صورت مى گیرد. میزان برآورد شده تولید این تأسیسات ۲۱۵ تن جلبک خشک در سال است.
البته مبالغ گفته شده فقط براى بحث تولید جلبک خام است و براى پرورش آن یا استخراج آگار از جلبک، نیاز به تجهیزات پیشرفته و کارخانه و نیروى متخصص است تا بتوان از آب هاى آزاد درآمد و سود مناسب صید کرد. با توجه به قیمت پایه جلبک که حدود دو دلار است حتى در بدترین حالت یعنى اگر به قیمت یک دلار هم این جلبک ها صادر شود بعد از گذشت دو سال کل سرمایه بازگشت خواهد داشت.
الزامات سرمایه گذاری جلبک
تخصص و داشتن علم دریایى نخستین لازمه این کار است، پس از آن مباحث بازاریابى و فروش هم در اولویت هاى بعدى هستند چرا که ما در کشور چندان استفاده براى جلبک نداریم و بیشتر مواد فرآورى شده آن وارد مى شود مثلاً طبق آمار وزارت بازرگانى، استابلایزرها در ۱۸ ماه حدود ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است، از این رو شما یا باید جلبک را به مرحله فرآورى برسانید یا تا مدتى آن را به صورت خام به کشورهاى دیگر صادر کنید که این بحث صادرات نیاز مبرمى به معرفى و بازاریابى دارد. البته ارزش فرآورى محصول خیلى بالاست و بعد از فرآورى، قیمت آن و همچنین سود حاصله بسیار افزایش مى یابد.
سواحل هرمزگان یکى از مناسب ترین مکان ها براى تولید و پرورش جلبک دریایى است و هرگونه سرمایه گذارى در این زمینه مى تواند موجب اشتغال زایى و درآمد زایى به شکل ارزى براى کشور باشد، این در حالى است که از این ظرفیت تاکنون استفاده اى نشده و نبود اعتبار و مهمتر از آن دانش فنى لازم و عدم حمایت دولت، مهمترین عامل فرصت سوزى در این زمینه عنوان مى شود.
پرورش جلبک در منزل
پرورش جلبک در خانه به آسانی داشتن یک اکواریوم خانگی و نگهداری از ماهیان زینتی است. این کار یکی از بهترین و سودآورترین مشاغل خانگی است که علاوه بر سوددهی مناسب و بالا در طولانی مدت ارزش صادراتی داشته و به مصارف علوفه، دارویی و حتی تولید سوخت سبز برای گلخانههای تولید کننده محصولات ارگانیک میرسد. همچنین امروزه جلبک های دریایی یکی از منابع غذایی مهم در بسیاری از کشورها بوده و می توانند به عنوان غذای آینده انسان و در بخش کشاورزی به عنوان علوفه و مکمل غذایی دام و طیور و آبزیان و کود مورد توجه قرار گیرند. این جلبکها همچنین در بخش های صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارند که از جمله می توان به کاربرد آنها در تولید محصولات آرایشی، به عنوان منابع سوختی زیستی و در تصفیه فاضلاب ها اشاره نمود.
آیا میتوان از جلبکهای موجود در طبیعت استفاده کرد؟
برای مصارف خوراکی توصیه میشود اصلاً استفاده نکنید زیرا بیش از ۳۰۰۰۰ نمونه جلبک وجود دارد و این جلبکهایی که در طبیعت وجود دارند ممکن است بیش از ۲۰ نمونه باهم زندگی کنند و امکان تفکیک آنها وجود ندارد و گاهی ممکن است برخی از آنها سمی و خطرناک باشند.
اما برای استفاده از جلبکهای طبیعی برای استفاده در کشاورزی باید مراحل مختلفی طی شود که این امکان هنوز در کشور ما وجود ندارد.
دما و شرایط نور
دمای مناسب برای جلبک دمای زیر ۴۰ درجه سانتیگراد و دمای زیر ۲۰ درجه است؛ بهطوریکه اگر دما به بیش از ۴۰ درجه برسد جلبک از بین میرود و اگر دما به زیر ۲۰ درجه برسد از بین نمیرود بلکه سرعت رشد آن کاهش پیدا میکند.
افرادی که به صورت آماتور و غیرحرفهای میخواهند جلبک را در معرض تابش مستقیم نور خورشید پرورش دهند توصیه میشود که از این روش استفاده نکنند و ابتدا پرورش را در سایه انجام دهند یا اگر میخواهید در فضای باز این کار را انجام دهید باید جلوی نور مستقیم خورشید گرفته شود.
آیا میتوان از جلبکهای موجود در طبیعت استفاده کرد؟
برای مصارف خوراکی توصیه میشود اصلاً استفاده نکنید زیرا بیش از ۳۰۰۰۰ نمونه جلبک وجود دارد و این جلبکهایی که در طبیعت وجود دارند ممکن است بیش از ۲۰ نمونه باهم زندگی کنند و امکان تفکیک آنها وجود ندارد و گاهی ممکن است برخی از آنها سمی و خطرناک باشند.
اما برای استفاده از جلبکهای طبیعی برای استفاده در کشاورزی باید مراحل مختلفی طی شود که این امکان هنوز در کشور ما وجود ندارد.
جلبک خوراکی
استفاده از جلبک برای مصرف خوراکی انسان بسیار مفید است و افراد زیادی مثل بدنسازها و قهرمانهای ورزشی از آن برای تقویت و رشد بدن خود استفاده میکنند.
ازجمله موارد تغذیهای و خوراکی جلبک شامل موارد زیر هستند:
- چربی و کالری کمی دارند.
- منبع پروتئین است و به بمب پروتئین نیز معروف است.
- حاوی ویتامینهای ۱۲B ,۱, B ۲, B ۹ b، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E است.
- غنی از فیبر و حاوی کلروفیل است (کلروفیل باعث جلوگیری از سرطان میشود)
- غنی از موادهای معدنی مانند کلسیم، منیزیوم، آهن، سلنیوم، روی، مس و پتاسیم میباشد.
- دارای اسیدهای چرب غیراشباع مانند امگا ۳ و ۶ است.
- غنی از اسیدهای نوکلئیک DNA و RNA است.
در تیترهای زیر در مورد انواع جلبکهای خوراکی بیشتر بخوانید.
جلبکهای قهوهای
جلبکهای قهوهای که به جلبکهای پرسلولی نیز گفته میشوند به ۳ گونه: سارگاسوم، لامیناریا و آلاریا وجود دارند، مواد متشکله و مفید نوع قهوهای از ۱۷ نمونه اسیدآمینه، ۱۵% پروتئین، ۱٫۵۶% چربی و ۵۷% کربوهیدرات دارند.
جلبکهای قرمز
جلبکهای قرمز نیز پرسلولی هستند و به دلیل داشتن پروتئین زیاد در آن موردتوجه مصرفکنندگان قرارگرفته است، پروتئین این جلبکها ۳۵٫۵ گرم پروتئین، ۰٫۷ گرم چربی، ۸ گرم مواد معدنی و دارای ویتامینهای A, B, C, D, E بوده است.
جلبکهای سبز
این جلبکها هم بهصورت تکسلولی و هم بهصورت پرسلولی وجود دارند و وزن خشکشده آن ازپنجاه% پروتئین تشکیلشده است اما بهصورت طبیعی و زنده از ۳۰% پروتئین، ۱۵% چربی، ۳۰% کربوهیدرات و ۱۵% مواد معدنی تشکیلشده است.
لازم به ذکر است که این نمونه از جلبکهای سبز در آبهای شور زندگی میکنند.
چرا طرح توجیهی جلبک مهم است؟
طرح توجیهی جلبک اسپرولینا به دلیل انجام محاسبات مالی در جداول مختلف، این امکان را برای شما فراهم میکند که با استفاده از آن بتوانید از ۰ تا ۱۰۰ کسبوکارتان را موردمحاسبه و جمعبندی کرده تا بدانید در بخشهای مختلف کار؛ چه هزینههایی باید صورت گیرد تا طرح شما توجیهپذیری داشته باشد.
مکمل غذایی جلبک در شیلات و طیور
استفاده از آرد جلبک در غذای طیور و آبزیان اولین بار در سال ۱۹۶۰ در کشور نروژ ساخته شد، این آرد از جلبک قهوهای که در دریا وجود داشت استفادهشده است که بهعنوان مکمل غذایی شناخته شد.
در کشور ما نیز در چند سال اخیر با استفاده از این مکملها در شمال کشور برای سرعت بخشیدن به رشد پرورش ماهی استفاده شد که بهموجب این شد محصول تولیدی در زمان کمتری به نتیجه برسد و از هزینههای خوراک نیز کاسته شود و همچنین این امر سبب شد تا سوددهی ماهی چندین برابر افزایش پیدا کند.
این مکملها حتی در مرغداریها نیز برای سرعت رشد و موارد تغذیهای مناسب میباشد و راندمان تولید تخم را نیز افزایش میدهد.
استفاده از جلبک بهعنوان علوفه و مکمل گیاهی دام
همانطور که گفته شد مکمل غذایی و گیاهی جلبک بسیار مفید است و در صنعت دام، طیور و آبزیان بسیار کاربرد دارد. استفاده از جلبکهای برای پرورش گاو و گوسفند بسیار مفید است و استفاده از آن در دامداریها باعث افزایش شیر، چربی و کره میشود.
استفاده از جلبک بهعنوان کود در کشاورزی
استفاده از کودهای جلبک در کشاورزی در کشورهای غربی انچنان تحولی به وجود آورده است که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد، امیدواریم در سالهای آینده نیز شاهد افزایش تولید جلبک در کشور باشیم.
برخی فواید استفاده از کود جلبک در کشاورزی:
- افزایش جذب مواد غذایی خاک
- افزایش مقاومت به آفات
- افزایش جوانهزنی
- افزایش محصولات
- کاهش بیماریها
- مقاوم در برابر یخزدگی محصولات
- نرم کردن بافت خاک
استفاده از جلبک اسپیرولینا
در حال حاضر بهترین نوع جلبک برای پرورش در ایران جلبک اسپیرولینا است که از آن میتوان برای انواع موارد صنعتی، کشاورزی، دام و طیور و مصارف انسانی استفاده کرد.
البته در پرورش صنعتی از انواع دیگری چون جلبک کلرلا و دونالیلا نیز استفاده میشود، اما در حال حاضر در کشور ما اسپیرولینا پرورش داده میشود.
ارزش غذایی جلبک اسپیرولینا
وقتیکه نام غذاهای با پروتئین بالا و دارای خواص زیاد میآید ناخودآگاه یاد گوشت و تخممرغ میافتیم، اما درحالیکه خوراک جلبک از این مواد چیز کمتری ندارد و ارزش تغذیهای بالایی دارد، بهطوریکه قهرمانان مسابقات ورزشی از مکملهای جلبک اسپیرولینا استفاده میکنند تا نتایج بهتری در مسابقات داشته باشند.
برخی از فواید جلبک اسپیرولینا به شرح زیر است:
- چربی بسیار کم و دارای کالری اندک
- غنی از فیبر و ضد یبوسیت
- سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم، آهن، کرم و غیره
- دارای کلروفیل بوده و برای جلوگیری از سرطان استفاده میشود
- دارای ویتامینهای امگا ۶ و ۳
- عامل کاهش فشارخون
- افزایشدهنده باکتریهای مفید روده
- تصفیهکننده کبد و روده
- تعدیلکننده هورمونها
- کمک به سیستم ایمنی بدن
- ضد التیام درد و باعث خوب شدن زودتر زخم میشود
جمعبندی و نتیجهگیری
همانطور که مطالب این مقاله بهگونهای بود که شمارا با پرورش جلبک آشنا کرد و در مورد سوددهی آن بهطور مفصل توضیح داده شد، به این جمعبندی میرسیم که پرورش جلبک اسپیرولینا در ایران نوپا است و هنوز رشد آنچنانی نکرده است و بهاصطلاح عموم در این کار دست زیاد نشده است و همین امر میتواند دلیل خوبی باشد تا با تولید محصولات باکیفیت و با یک بازاریابی خوب بتوانید فروش فوقالعادهای داشته باشید.
و مطلب آخر این است که شما یا افراد دیگری که با جستجوی عبارت طرح توجیهی وارد سایت شدهاند میتوانند با استفاده از طرح توجیهی پرورش جلبک برآوردهای مالی ذکرشده در سال ۹۷ را بهصورت pdf در انتهای این مقاله دانلود کنند.
امیدواریم که از این مطلب جامع استفاده لازم را برده باشید، در انتها از شما میخواهم اگر سؤالی در مورد پرورش جلبک دارید که برایتان ابهامبرانگیز است را برایمان در قسمت نظرات بیان کنید تا به جوابگوی سؤالات متداول شما برای رسیدن به هدفتان باشیم.
۳ دیدگاه. Leave new
سلام ضمن تشکر از مطالب ارزنده تان . من ی گلخونه دار که داخل ان ۵۰ تااستخر ۲*۶ برای پرورش زالو ساخته ام که به خاطر مسائل مالینتونستم پرورش زالو را راه اندازی کنم . مخام اگر بشه پرورش جلبک راه اندازی کنم دنبال سرمایه گذار که فرد مطلع و کننده کار باشد هستم
باسلام وخسته نباشید
خواستم بدونم از آبی که استفاده میکنیم فقط یک دوره میشود استفاده کردیا میتوان بعد از برداشت باز یک بار دیگر از آن استفاده کرد
باتشکر
با عرض سلام و سپاسگزاری از مقاله مفید شما
بنده رشته بیولوژی دریا خوندم و الان در مقطع PhD گرایش اکولوژی دریا رو تموم کردم و تز و رساله بنده هم روی جلبک ها و استخراج چندین مواد از این جلبک ها بوده است. سوالی که داشتم این هست که تا جاییکه خبر دارم در اصفهان و بخش هایی از جنوب بر روی پرورش جلبک دارند کار میکنند. اول اینکه در تهران جایی هست که روی این مطلب کار کنند وبشودهمکاری کرد با آنها ؟ دوم اینکه شنیدم سازمان شیلات و کشاورزی برای تحقیقات این چنینی که توجیه اقتصادی دارند سرمایه گذاری میکند درست است ؟ و سوم اینکه اگر به شخصه در مساحت کم بخواهم این کار را انجام دهم از کدام سازمان باید مجوز های لازم را دریافت کنم ؟