شناختروغنزالو
طریقهیعملکرد بر بدن انسان(فواید و عوارض)
راه های شناخت روغن زالوی مرغوب و تشخیص نمونه های تقلبی در بازار.
ابتدا به چند توضیح در رابطه با مفهوم روغن میپردازیم:
روغن:
دستهای از مایعات است که اغلب با آب مخلوط نمیشوند و به دلیل آن که چگالی آنها کمتر از آب است، روی آب شناور میمانند. اصولاً روغن به چربی اطلاق میشود که در دمای اتاق به حالت مایع در آید بجز روغن نباتی و روغن حیوانی که جهت مایع شدن دما بالاتر نیاز دارند . زیرا روغن حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشدهاست، در دمای اتاق مایع میباشد. روغنها انواع مختلف دارند.۱-خوراکی ۲- غیر خوراکی یا صنعتی
پس تا اینجا فهمیدیم که روغن ها از نظر طریقه ی مصرف٢ نوع هستن ؛ خوراکی و غیر خوراکی.
روغن های خوراکی تاثیرات خود را بر بدن با استفاده از سیستم گوارشی اعمال می نمایند.
روغن های غیر خوراکی هم از طریق جذب روزنه های پوستی وارد سیستم بدن میشوند.که بیشتر جنبه درمانی دارند
نکته: روغن های خوراکی میتوانند روغن هایی با جذب پوستی بسیار خوبی باشند.
روغن های پایه :
روغن های پایه قدرت نفوذ به پوست را دارند .روغن های پایه همچنین توان حمل ذرات ریز دانه را همراه خود به داخل پوست دارند و میتوانند رنگ دانه ها،مواد دارویی، و یا حتی میکروب یا قارچ و باکتری را همراه خود به داخل پوست و بدن ببرند!
زالو:
مثل دیگر حلقویتباران زالو حیوانی بندبند است،و همانطور که از خراطین روغن فرآوری میکنند زالو هم چنین قابلیتی را دارد که اثرات درمانی آن هم مانند خراطین می باشد .اما زالو قبل از اینکه روغن گیری شود یک سری اقدامات باید انجام شود :
•کدام قسمت های بدن زالو محل تجمع باکتری ها و میکروب ها میباشند که قبل از ساخت روغن باید کاملا پاکسازی بشوند؟
جواب :فک و دندان های زالو، ابتدای دهانه ی روده ها و قسمت خارجی پوست .
نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که روغن زالو جهت درمان میخواهد استفاده گردد پس استانداردهای بهداشتی را خواهشا رعایت کنید تا منجر به اثرات منفی نشود .وبا حوصله اقدام به درست کردن روغن نمایید .
لازمه قبل از شناخت کامل (میکروب-قارچ-باکتری)زدایی زالو چند تا مطلب جامع و کلی درباره ی چگونگی روغن زالو رو بدونید:
١-روش تولید روغن زالو:
خیلی سطحی و سریع اینجا توضیح میدم چون در قسمت های بعدی مرحله به مرحله بیشتر وارد جزئیات میشیم؛
ترکیب زالوی خشک شده و روغن پایه با توجه به نسبت های قید شده در کتاب های سنتی و یا نتایج بدست آمده از عملیات آزمایشگاهی.
٢-زمان تولید نهایی روغن زالو:
از ۴٠ روز تا ۶ ماه بسته به نوع روش تولید متفاوت است. ولی اگر ساخت روغن اصولی باشد حداقل ٧۵ روز زمان میبرد.
٣-بهترین روغن های پایه:
برای مزاج های گرم کنجد و برای مزاج های سرد زیتون سبز.
سوال: ما شنیدیم روغن سیاه دانه،بادام،کتان،خراطین و….. هم روغن های پایه خوبیه درسته؟
جواب: خیر،ماهیت یک روغن پایه ی خوب در واقع بر میگرده به خنثی بودن اون در مواجهه با تاثیرات آنی اون بر بدن.
روغن هایی که در بالا نام برده شد خودشون یک روغن جامع دارویی به حساب میان و نمیشه به عنوان روغن پایه استفاده بشن چون درواقع سیستم خوش آمد گویی بدن رو دچار دوگانگی میکنن! بدن درک نمیکنه که مثلا از روغن کتان با ساختار چربی سوز پذیرایی کنه یا از ذرات ریز دانه زالو با تاثیر حجم دهندگی!
خب حالا میخوایم روش پاکسازی کامل زالو و آماده سازی زالو رو با هم یاد بگیریم:
خوراک و تغذیه ی اصلی زالو خون میباشد.
•این جمله یعنی امکان وجود هر میکروبی در بدن زالو وجود دارد،یعنی ممکن ناقل هر گونه بیماری باشد.
•گفتیم فک و دندان های زالو، ابتدای دهانه ی روده ها و قسمت خارجی پوست قسمت های مشکوک به آلودگی در کالبد زالو هستند.
زالوی خشک از تلفات زالوی مرده بدست میاد زالویی هم که مرده قطعا مریض بوده و در بدنش آلودگی داشته است پس مراحل سختی رو پیش رو خواهیم داشت.
مراحل پاکسازی کامل زالوی خشک جهت تولید روغن زالو:
روش معمول: بادکش و سر زالو باتیغ جدا میشه خون داخل بدن کامل تخلیه میشه روی یک تیکه پارچه قرار داده میشه و خشک میشه.از حریر،توری هم می توان استفاده کرد
آیا آلودگی ها از بین میره اینجوری؟ خیر، در بهترین حالت ١٠٪ از کلّ راه طی شده .
در بازار فروش اصطلاحاً به این نوع زالوی خشک زالوی خشک روده شور یا روده شسته میگن که قیمتش هم خیلی بالاست و دوستان دلّال همیشه حاضر در صحنه سود های بسیار خوبی رو با توجه به بی اطلاع بودن ما به جیب میزنن.
روشی که ما میخوایم یاد بگیریم:
٢ حالت وجود داره:
حالت اول: تلفات زالو داریم که در واقع خشک نیست.
حالت دوم: تلفات خشک شده زالو داریم ولی فاقد کیفیت هست.
مفتخرم بگم در هر ٢ حالت هیچ جای نگرانی نیست و شما میتونید زالوی خودتون رو به کیفیت مورد نظر برسونید، با این تفاوت که حالت دوم یک مقدار بیشتر وقت شمارو میگیره.
حالت اول:
یک جفت دستکش لاتکس دستتون کنین یک ماسک هم روی دهان و بینیتون بذارید.
با یک تیغ جرّاحی بادکش و سر زالو رو جدا کنید؛با این کار از شر باکتری های فک و دندون های زالو خلاص شدید. با تیغ جداره ی بدن زالو رو باز کنید یا به اصطلاح عامیانه شکمشو سفره کنید. زالو رو کاملا باز کنید و زیر آب ولرم شستشو بدید تا هیچ آثاری از خون لخته شده،موکوس و ترشحات داخل بدن باقی نمونه.
داخل یک قابلمه به ازای هر ١ لیتر آب ۵٠ گرم سنگ نمک یا کف دریا اضافه کنید و محلول را به جوش بیارید.
زالو هارو به مدت ۵ دقیقه بجوشونید و بعد داخل یک صافی بریزید و آب سرد روشون بریزید و خوب بشورید، ٢ تا سه بار این کار رو تکرار کنید.
زالو هارو توی یک ظرف در بسته بریزید و تا خدی که ۵ سانتی متر زیر آب فرو بروند آب روشون بریزید. و در یک مکان سرد نگهداری کنید.
تا ٣ روز اگر آثار خون در آب مشاهده نشد میتونید وارد مرحله ی خشک کردن بشید.
اگر هم آثار خون مشاهده شد باید مراحل فوق رودوباره انجام بدید.
خشک کردن:
بهترین روش خشک کردن قرار دادن زالو ها روی یک توری پلاستیکی که از بالا و پایین امکان عبور هوا رو داره و خیلی خوبه که زیر نور آفتاب صورت بگیرد.
مدت زمان خشک کردن هم از ٢ هفته تا یک ماه بسته به میزان نور و دمای محیط شما متفاوته ، شاید شما با لمس زالو فکر کنید خشک شده ولی بافت زالو رطوبت رو در خودش نگه میداره پس لطفا تا همون ١ ماه صبور باشید.
روش های نوین دیگری هم هست که با ٣ مدل نور با بسامد و طول موج و فرکانس های مختلف و اعمال حرارت و باد غالب بر رطوبت محیط صورت میگیرد که در حال حاضر فوت کوزه گری به حساب می آید و در انحصار روغن زالوی “حاوی” میباشد. همچنین ٢ فرمول آزمایشگاهی وجود دارد که فرایند میکروب زدایی از زالو را از یک هفته به ۶ ساعت کاهش میدهد و کاملا قطعی میباشد که حاصل تجربیات اینجانب است .
زالوی خشک شده ای که شما با توجه به مراحل بالا در دست دارید دارای بالا ترین کیفیت لازم میباشد.
حالت دوم:
شما در این حالت مقداری زالو خشک دارید که فاقد کیفیت و آلوده میباشد و قصد دارید تا آلودگی ها را از بین ببرید.
یک جفت دستکش لاتکس دستتان کنید و یک ماسک روی دهان و بینی خود بگذارید.
با یک قیچی زالو های خشک شده را به قطعه های ١ سانتی متری برش بزنید.
داخل یک ظرف پر از آب بریزید، مشاهده میکنید که بعد از یک روز زالو ها همانند زالویی شده اند که تازه مرده و خشک نیست.
مانند مرحله ی اول زالو را خون زدایی کنید و هر روز آب را عوض کنید و زالو هارا با آب داغ و سنگ نمک بشویید، این فرایند ممکن است تا ٣ هفته به طول بیانجامد.
وقتی که دیگر آثار خون و بوی بد را مشاهده نکردید میتوانید همانند مرحله ی اول زالوی خود را خشک کنید.
خب تا این مرحله روش اصولی و بهداشتی(خانگی) خشک کردن زالو را یاد گرفتیم در مرحله ی بعدی به روش های سنّتی ، درست و نادرست تولید روغن زالو میپردازیم.
تولید و ساخت روغن زالو:
در کتاب های سنّتی طب ایرانی قید شده که زالو خشک شده را کوبیده و در روغن بیاندازیم و تا ۴٠ روز زیر نور افتاب قرار بدهیم ویا بجوشانیم و تفاله ها را صاف کنیم.
قسمتی از متن کتاب سنتی ابو علی سینا :
روغن زالو یا علیق
تعدادى زالو را در آفتاب مىگذارند تا خشک شوند سپس زالو را بکوبند پودر شود و پودر حاصل را در روغن کنجد و قدرى آب ریخته بالاى آتش مىگذارند تا چند ساعت بجوشد تا آب و قسمتى از روغن بخار شود آن را صاف کرده تفاله را بیرون ریخته و روغن زالو را در ظرف سربستهاى در جاى خنک نگهدارى میکنند.
تولید روغن زالو به روش امروزی
مراحل تولید روغن به شرح ذیل میباشد:
۱-آماده سازی اولیه زالوی خشک
۲-آسیاب کردن زالوها و تولید آرد زالو
۳-وزن کردن زالو ها و اضافه کردن روغن: به ازای هر ۱ گرم زالوی آردشده ۳ گرم روغن.البته برخی تا ۵ گرم هم روغن میریزین
۴-اضافه کردن آب به میزان لازم:
در موارد زیر ١ لیتر نصف مقدار روغن آب اضافه میکنیم.
۵-جوشاندن محلول آب و روغن و آرد زالو روی حرارت یکسان و بالا و پایین کردن حرارت تا زمانی که محلول یکنواخت بجوشد.
۶-هم زدن و جلو گیری از ته گرفتن.
٧-اضافه کردن آب در صورت لزوم:
از مقدار ٣٠٠ سی سی تا ١ لیتر محلول آب و روغن ما باید حداقل ٢ ساعت بجوشد. اگر آب داخل روغن زود تر از ٢ ساعت به اتمام رسید باید آب اضافه کنیم که بهتر است آب را زمانی اضافه کنیم که روغن شروع به سرخ کردن آرد نکرده باشد زیرا هم ترکیب روغن داغ و آب خطرناک است هم سرخ شدن روغن زالوی ما را به شدّت بی کیفیت میکند.
٨- اضافه کردن موم زنبور اصل الکل ها،اسانس و چربی های مورد نیاز.
٩- خاموش کردن شعله رساندن روغن به دمای مناسب.
١٠- تقسیم کردن روغن در قوطی های ٠/۵ لیتری شیشه ای رنگ:
قوطی ها باید کاملا شیشه ای رنگ باشد چرا که رنگ و املاح و کیفیت روغن کاملا در دید و قابل کنترل باشد.
١١- غنی سازی روغن با استفاده از تغییر بسامد و طول موج های نوری:
از این مرحله خواه ناخواه صاف کردن روغن شروع میشود و املاح زالو به صورت رسوبات سفت در کف شیشه ها ته نشین میشود و روغن زلال با رنگ زیبا خیره کننده اش نمایان میشود.
١٢-۴٠ روز نگه داری روغن در فضایی با دمای میانگین ١٨ تا ٢۵ درجه سانتی گراد.روبرو نور خورشید هم مکان مناسبی می باشد
١٣- تکرار غنی سازی با نور.
١۴-ساکشن کردن روغن از داخل شیشه ها:
مراقب باشید که رسوبات بر اثر لرزش دست دوباره داخل روغن بر نگردد وفقط روغن شفّاف را ساکشن کنید اگر هم مقداری روغن به همراه رسوبات داخل شیشه ماند اشکالی ندارد.
اگر موارد زیر را مشاهده کردید روغن شما خراب شده و بیانگر این است که در یکی از ١۴ مرحله بالا اشتباهی رخ داده است:
•بعد از ساکشن نهایی روی روغن لایه ای همانند سرشیر ایجاد شود.
•روغن بوی ترشی به خود گرفته باشد
•کف ظرف روغن، ذرات لخته شکل بوجود آمده باشد.روغن زالوی اصل:
بوی نسبتا تندی دارد ولی بد بو نیست بوی غالب همان بوی روغن پایه و بوی زالوی خشک است ولی به هیچ عنوان بوی تعفن و خون نمیدهد.
رنگ روغن زالو هم همان رنگ روغن پایه ولی کمی زرد تر و خاکستری تر میباشد، و کاملا شفاف و بدون لای است.
هنگام استفاده روی بدن علاوه بر حس چرب بودن مقداری حس چسبندگی را روی پوست احساس میکنید.
بسیار سریع و آسان جذب میشود.
نشانه های روغن زالوی تقلبی یا بی کیفیت یا الوده:
•حتما روغن را در بسته بندی شفاف و شیشه ای خریداری کنید اگر بسته بندی کدر یا غیر شیشه ای بود و روغن داخل و رنگ آن دیده نمیشد از خریداری محصول جداً خود داری کنید.
•اگر رنگ روغن حتی ذره ای به رنگ قرمز تمایل داشت و یا در روغن ذرات شناور وجود داشت یا روغن اندکی کدر بود و شفاف نبود از استفاده محصول جداً خود داری کنید.
•اگر محصول حتی اندکی بوی بد،ترشی، و فساد داشد از استفاده جداً خودداری فرمایید.
موارد مصرف روغن زالو:
•حجم عضلات و رفع تَرَک های ناشی از فشار وزنه.
•حجم بافت های اسفنجی.
•رفع ترک ناشی از بار داری و درمان قطعی ترک های پوستی.
درمان موخوره.
•شفافیت پوست.
•حجم فوری لب و باسن.
•رضایت،تقویت جنسی.
عوارض روغن زالو :
روغن زالو را برای محل هایی که بطور مستقیم با خون انسان در ارتباط است مصرف نکنید !
زیرا این روغن برای استعمال موضعی در نظر گرفته شده است و استفاده از ان فقط بر روی پوست پیشنهاد میگردد . در صورت تماس با ناحیه هایی که ارتباط مستقیم با خون انسان دارند ممکن است ناحیه مورد نظر ایجاد جوش شود .
مورد دوم در ارتباط با موضوع عوارض استفاده از روغن زالو :
روغن زالو برای استفاده موضعی است و نباید به داخل دهان ها و چشم ها برخورد نماید .
بسیاری از خانم ها روغن زالو را برای نواحی اطراف لب و یا چشم ها استفاده میکنند .
دقت کنید که این روغن عمل حجم دهی را به این نواحی به خوبی انجام میدهد اما دقت گردد که از خوردن روغن یا ارتباط با چشم جلوگیری شود .
در صورت تماس با دهان کافیست دهان را اب ولرم بشویید .
( با اینکه تماس با دهان روغن زالو موجب خطری نمیشود و شامل عوارض روغن زالو نیست اما بدلیل روغن گیری خراطین از زالو ممکن است چندان خوشایند نباشد .
در صورتی که این روغن با چشم تماس پیدا نمود کافیست چشم را با آب ولرم و یا قطره اشگ مصنوعی بشویید عمدتا روغن زالو به خودی خود عوارضی را به دنبال نخواهد داشت .
عمده عوارض روغن زالو هنگام ماساژ های اشتباه صورت میگیرد .
به عنوان مثال افراد آنقدر الت تناسلی مردانه خود را فشار میدهند که دچار شکستگی پنیس میشوند و همانطور که گفته شد بیشتر عوارض مربوط به عوارض استفاده از روغن زالو است
آزمایش تشخیص درصد الانتین:
عموما در هر شهری یک ازمایشگاه طب و علوم سنتی وجود دارد که میزان خلوص مواد سنتی را بررسی میکنند.شما میتوانید روغن زالوی مصرفی را به آزمایشگاه برده و درصد مواد زیر را در آن بررسی نمایید :
۱- الانتین ( در صورت روغن گیری بدون پایه میزان آن باید ۹۶٪ باشد در غیر اینصورت نباید زیر ۵۰٪ باشد )
۲- آمینو تترا کلاژید : ( میزان آن حداقل ۰.۰۵ درصد )
۴- میزان آب ( رطوبت ) موجود در روغن خراطین باید زیر ۲ درصد باشد
در صورتی که این روغن ها را به آزمایشگاه بردید ملاک شما ۳ فاکتور بالا باشد .